Ανάμεσα στα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη είναι και το αλεύρι που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κέικ. Το αγαπημένο σε όλους κέικ καρότου περιέχει μεγάλες ποσότητες γλουτένης, που για όσους έχουν δυσανεξία σ’ αυτή ή για αυτούς που προσέχουν τη διατροφή τους και τα κιλά τους, μπορεί να γίνει απαγορευτικό. Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαύσεις το carrot cake σας χωρίς το άγχος της …γλουτένης , μπορείς να αντικαταστήσεις το αλεύρι σίτου, με αλεύρι αμυγδάλου. Η γεύση είναι εξίσου υπέροχη, τα αρώματα εξίσου έντονα και αυτό το κέικ καρότου χωρίς γλουτένη, θα σε συναρπάσει!

Κέικ καρότου χωρίς γλουτένη

Υλικα

  •     140γρ ανάλατο βούτυρο, μαλακό, και λίγο για τη φόρμα
  •     200γρ ζάχαρη
  •     250γρ καρότα τριμμένα
  •     140γρ σταφίδες
  •     2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •     200γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη
  •     1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •     1 κουταλάκι του γλυκού baking powder χωρίς γλουτένη
  •     50γρ ξηροί καρποί, ψιλοκομμένοι

Για το γλάσο

  •     75γρ βούτυρο
  •     175γρ ζάχαρη άχνη
  •     3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα, και λίγη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς ή στους 160 με τη λειτουργία ανεμιστήρα. Αλείφουμε καλά την επιφάνεια μιας φόρμας με λίγο βούτυρο.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να δημιουργήσουν μία κρέμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τις σταφίδες. Ρίχνουμε τα αυγά στο μείγμα, λίγο λίγο. Προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα, και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

Για το γλάσο

Χτυπάμε βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε άχνη ζάχαρη και κανέλα και στη συνέχεια χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα.  Όταν κρυώσει το κέικ, αλείφουμε την κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς και σταφίδες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!