Αν σας αρέσει το carrot cake τότε πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα την παρακάτω συνταγή με φυστικοβούτυρο.

Υλικά για το cake:

    300 γρ. καρότα
    1 μεγάλο μήλο
    4 μεγάλα αυγά
    50 γρ. Φυστικοβούτυρο
    100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    110 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
    270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    80 γρ. καρύδια
    50 γρ. χουρμάδες
    80 γρ. σταφίδες μαύρες
    195 ml. σπορέλαιο ή Παρθένο Σησαμέλαιο
    1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
    1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
    ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
    ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
    ¾ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Υλικά για την επικάλυψη με φυστικοβούτυρο:

    80 γρ. Φυστικοβούτυρο
    350 γρ. τυρί κρέμα
    1 φασόλι φυσικής βανίλιας
    50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C και λαδώνουμε μια φόρμα ή τσέρκι, περίπου 24 εκατοστών, όπου θα ψήσουμε το carrot cake. Στον επεξεργαστή τροφίμων ψιλοκόβουμε τους χουρμάδες και τα καρύδια. Σ΄ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα, ξηρά συστατικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα και το μήλο. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τ’ αυγά, το σπορέλαιο, το γιαούρτι και το Φυστικοβούτυρο. Μόλις ομογενοποιηθούν σταματάμε το χτύπημα, στο εξής δουλεύουμε με σπάτουλα. Προσθέτουμε τα καρότα και το μήλο ενώ σταδιακά το μείγμα των ξηρών συστατικών. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-50 λεπτά στους 175ο C. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για 3-4 λεπτά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε την επικάλυψη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Μόλις ψηθεί το carrot cake, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, ακουμπισμένο σε σχάρα. Κόβουμε στη μέση το κέικ και απλώνουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της επικάλυψης, κλείνουμε το carrot cake και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!