Υλικά:

Για τη βάση brownies:

85g αλατισμένο βούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ημι-γλυκη σοκολάτα (50g)
¾ φλιτζάνι σκούρο καφέ ζάχαρη (150g)
¾ φλιτζάνι κοκκοποιημένη λευκή ζάχαρη (150g)
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (95g)
½ φλιτζάνι κακάο (50g)
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη στρώση cheesecake:

225 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
¼ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη (50g)
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ φλιτζάνι sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου (60ml)


 

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε ένα ταψί με λαδόκολλα στο εσωτερικό του.

Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί πάνω σε μια κατσαρόλα σιγοβράζοντος νερο (bain marie) ανακατεύοντας καλά κάθε 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέστε και τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια στο μείγμα σοκολάτας και χτυπήστε ελαφρά με ένα σύρμα μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι, στη συνέχεια ανακατέψτε απαλά μέχρι να συνδυαστούν. Αφήστε στην άκρη ¼ φλιτζάνι του μείγματος brownie και ρίξτε το υπόλοιπο στο ταψί.

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή(περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε το αυγό, τη sour cream και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το μείγμα cheesecake πάνω από το μπισκότο brownie στον ταψί και απλώστε ομοιόμορφα.

Μπορείτε προαιρετικά να απλώσετε λίγη λιωμένη κουβερτούρα ή brownie batter πάνω απο το μείγμα για να κάνετε σχέδια ανακατεύοντάς τη με το μείγμα cheesecake. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα με ένα κολλώδες ψίχουλο ή δύο κολλημένα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!