Υλικά

4 κουταλιές κοφτές αλεύρι

3 κουταλιές κοφτές βούτυρο

1 φλιτζάνι γάλα

2 κρόκοι αβγών

2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα

λίγο πιπέρι

ασπράδια 2 αβγών

αλεύρι για το τηγάνισμα

λίγη γαλέτα


Εκτέλεση

Οι τυροκροκέτες είναι αγαπημένο σνακ, κατάλληλο για παιδάκια, γιορτές και πάρτι ή σαν ορεκτικό στο τραπέζι.

Σε μία κατσαρόλα βάζετε τις 4 κουταλιές αλεύρι και τις 3 κουταλιές βούτυρου.

Ανακατεύετε το μείγμα σε σιγανή φωτιά και ρίχετε σιγά σιγά και το γάλα. Ανακατεύετε καλά να μην σβωλιάσει το αλεύρι σας.

Οταν το γάλα πήξει,το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και το τριμμένο τυρί. Προτιμήστε γλυκιά γραβιέρα για να αρέσουν οι τυροκροκέτες σας περισσότερο στα παιδιά…

Στη συνέχεια, βουτυρώνετε ενα ταψί καί απλώνετε επάνω το μίγμα.Το σκεπάζετε καλά με μία μεμβράνη και το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε 3 μπόλ. Στο ένα χτυπάτε τα ασπράδια ελαφρά με ενα κουταλάκι λάδι,στο άλλο βάζετε αλεύρι,και στο τρίτο τη γαλέτα.

Οταν έλθει η ωρα να τις τηγανίσετε, πλάθετε τις τυροκροκέτες και τις βουτάτε διαδοχικά στο αλεύρι, στα ασπράδια και στη γαλέτα.

Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν σε μπόλικο λάδι.