Χρόνος Προετοιμασίας
10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
10 Λεπτά
Μερίδες
5
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

Υλικά

  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά στήθος
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σιδηρόδρομο
  • 5 φέτες μπλε τυρί Castello
  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 τεμ iceberg
  • 5 φέτες μπέικον
  • 5 ψωμάκια μπριός
  • Mπάρμπεκιου σως
  • Mαγιονέζα
  • Αλάτι (κατά προτίμηση ανθός αλατιού)
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με προσοχή όλους τους κιμάδες αεράτα, χωρίς να πιέζουμε
καθόλου στο ανακάτεμα. Πλάθουμε μπιφτέκια των 200-220 περίπου γραμμαρίων, σε
μέγεθος όσο είναι το ψωμάκι μας.

Έπειτα, ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά ώστε να πιάσει μια μέτρια θερμοκρασία (προσοχή να μην κάψει) και αμέσως μετά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Όταν το τηγάνι με το λάδι είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε τα μπιφτέκια και από τις δυο πλευρές και τα ψήνουμε περίπου 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να κάνουν κρούστα και μέχρι να φτάσουν στο ψήσιμο που μας αρέσει.

Έπειτα, βγάζουμε τα μπιφτέκια μας από το τηγάνι και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστούν για 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα μετά τα 2,5 πρώτα λεπτά από την άλλη
πλευρά.

Όσο τα μπιφτέκια μας ξεκουράζονται, βάζουμε στο ίδιο τηγάνι τα μπέικον και τα ψήνουμε όσο
επιθυμούμε.

Συνεχίζουμε κόβοντας τα ψωμάκια μπριός στη μέση.

Έπειτα, τα αλείφουμε από την μέσα μεριά με λίγο μαγιονέζα και τα φρυγανίζουμε (από την πλευρά που έχουμε
βάλει την μαγιονέζα) στο ίδιο τηγάνι ώστε να απορροφήσει ότι μπορεί να έχει απομείνει από
τα μπέικον.

Αφού τελειώσουμε και τα μπριός, ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα μπιφτέκια μας,
προσθέτοντας πάνω από κάθε μπιφτέκι μια φέτα τυρί και σκεπάζουμε με ένα καπάκι, για
περίπου ένα λεπτό, απλά για να λιώσει το τυρί μας.

Όταν όλα μας τα υλικά είναι έτοιμα, τηγανίζουμε με λίγο ελαιόλαδο τα αυγά μας προσθέτοντας από πάνω λίγο αλάτι και πιπέρι.

Συναρμολογούμε το burger με σειρά από κάτω προς τα πάνω.

Βάζουμε πρώτα την βάση του μπριός, που έχουμε αλείψει από πάνω πάλι με λίγο μαγιονέζα και  έπειτα λίγο από το iceberg, που πριν έχουμε κόψει στο μέγεθος που επιθυμούμε. Αμέσως μετά, βάζουμε το μπιφτέκι με το τυρί, το μπέικον, το κρεμμύδι (που πριν έχουμε κόψει σε ροδέλες) και το αυγό. Τέλος, βάζουμε το καπάκι του μπριός που πριν έχουμε αλείψει με λίγη μπάρμπεκιου σως.

Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα.

 

Πηγή: Dimitriomakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!