Η φανουρόπιτα είναι ένα κέικ, αφράτο και λαχταριστό που φτιάχνουμε προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Η παράδοση λέει ότι φτιάχνουμε φανουρόπιτα όταν έχουμε χάσει κάτι και θέλουμε ο Άγιος να μας το φανερώσει.

Η φανουρόπιτα έχει παραδοσιακά 7 ή 9 υλικά, δεν περιέχει αυγά και τα βασικά υλικά είναι το λάδι, το αλεύρι και ο χυμός πορτοκαλιού.

ΥΛΙΚΑ

    1 ποτήρι λάδι
    1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
    1 κουταλάκι κανέλα
    1/2 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
    1 ποτήρι σταφίδες μαύρες
    1 ποτηράκι του λικέρ κονιάκ
    1/2 ποτήρι σταφίδες ξανθές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    -Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά (εκτός από τα καρύδια και τις σταφίδες) σε μια λεκάνη με το σύρμα ή στο μίξερ.
    -Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί.
    -Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
    -Βάζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι που πρέπει να βγει στεγνό. Όταν κρυώσει, μπορούμε να πασπαλίσουμε ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Έτοιμη! Καλή όρεξη!

 

Η συνταγή είναι από www.ekklisiaonline.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!