Υλικά

3 φλ. νιφάδες βρώμης

1 1/2 φλ. φουντούκια και αμύγδαλα ωμά και ανάλατα

1/2 φλ. σταφίδες μαύρες

1/2 φλ. μέλι

Λίγη λιωμένη κουβερτούρα της επιλογής σας

1 κ.γ. κανέλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνετε για δέκα λεπτά τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο (160-180 βαθμοί) μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με τη σοκολάτα. Σε μία μικρή κατσαρόλα αφήνετε να πάρει μία βράση το μέλι, η κανέλα, το αλάτι και η ζάχαρη.

Ρίχνετε στην λιωμένη σοκολάτα τη βρώμη και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και φουντούκια.

Τέλος ρίχνετε και το μείγμα με το μέλι και ανακατεύετε. Απλώνετε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνετε το μείγμα ομοιόμορφα σε όλο το μήκος. Ψήνετε στους 180 για 20′. Αφήνετε να κρυώσει καλά πριν κόψετε τις μπάρες. Τις τοποθετείτε στο τέλος στο ψυγείο τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο.