Υλικά για 4 άτομα

5 κρεμμύδια
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
2 κουτ. γλυκού αλεύρι
1 κλωναράκι θυμαριού
1 σφηνάκι λευκό κρασί
2 ζωμοί βοδινού
2 λίτρα νερό
½ κουτ. γλυκού κόκκοι πιπεριού
1 μπαγκέτα
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Ξεκινάτε τη συνταγή για την κρεμμυδόσουπα ξεφλουδίζοντας τα κρεμμύδια, τα κόβετε, πρώτα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο, το αλεύρι, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τα φυλλαράκια από το κλωναράκι θυμαριού.
Μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύετε για αρκετή ώρα, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά.
Προσθέτετε στα κρεμμύδια τους δύο ζωμούς, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε βραστό νερό -ίσα-ίσα μέχρι να καλύψει τα κρεμμύδια- και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά.
Τοποθετείτε τις φέτες μπαγκέτας στο γκριλ και τις φρυγανίζετε.
Μόλις ξεροψηθούν, τις βγάζετε από τον φούρνο, προσθέτετε μπόλικη τριμμένη γραβιέρα πάνω σε κάθε φετούλα μπαγκέτας και τις ψήνετε ξανά στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.

Γεμίζετε μπολάκια με σούπα, από πάνω τοποθετείτε μια φετούλα μπαγκέτας με λιωμένη γραβιέρα και σερβίρετε.