Το Halloween πλησιάζει σε λίγες ημέρες κι εμείς σας προτείνουμε να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε το Bloody Cheesecake.

Υλικά:

Για τη βάση:

    5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
    8 σοκολατένια graham crackers.

Για τη γέμιση:

    1 συσκευασία cream cheese
    3/4 κούπας ζάχαρη
    1/4 κούπας κακάο
    4 μεγάλα αυγά
    1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    μια πρέζα αλάτι
    1/3 κούπας σαντιγί
    κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για το frosting:

    1/4 κούπας κρύο νερό
    3 κ. γλ. κορν φλάουρ
    1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
    κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Καλύψτε μια κατσαρόλα 9 ιντσών με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο, αφήνοντας το χαρτί να καλύψει τις άκρες του κάτω μέρους της κατσαρόλας. Χτυπήστε τα σοκολατένια μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο έως ότου να ομογενοποιηθούν. Χτυπήστε στο μεταξύ την cream cheese και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν επίσης. Προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Μετά χτυπήστε τη βανίλια, το αλάτι και την cream cheese.

Ρίξτε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής έως ότου να προκύψει ένα βαθύ κόκκινο και βάλτε το μείγμα πάνω από τη βάση. Ψήστε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 και ψήστε για 30 ακόμη λεπτά.

Σβήστε τον φούρνο και μην τον ανοίξετε. Αφήστε το cheesecake να μείνει εκεί μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό αποτρέπει το σπάσιμο της κρέμας. Τέλος, ετοιμάστε το frosting ανακατεύοντας όλα τα υλικά και περιχύστε το cheesecake σας με αυτό, δημιουργώντας το εφέ του αίματος.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!