Σήμερα σας έχουμε μία απίθανη συνταγή για banoffee.

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου που φτιάχνεται σε μόλις λίγα λεπτά! Tην συνταγή πήραμε από τον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη και είναι τόσο εύκολη που θα την λατρέψετε.

Υλικά

    2 πακέτα πτι μπερ        
    400 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο
    500 ml γάλα
    500 ml χυμό μπανάνα
    2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
    300 γρ. φυτική σαντιγύ
    σοκολάτα

Εκτέλεση

    Βουτάμε τα πτι μπερ σε γάλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψί 25/35εκ. .
    Απλώνουμε και στρώνουμε 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω στα πτι μπερ.
    Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα φακελάκια με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το γάλα, το χυμό μπανάνα και χτυπάμε με το μίξερ για 2′ λεπτά.
   Απλώνουμε τη μισή κρέμα στο γλυκό μας, προσθέτουμε μια στρώση πτι μπερ, τα άλλα 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα και τελειώνουμε με μια στρώση φυτική σαντιγύ.
  Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.

Tip: Αν θέλουμε να κόβεται πιο εύκολα, το αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Δείτε το βίντεο:

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!