Υγιεινή κρέμα σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Υγιεινή κρέμα σοκολάτας από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

O Δημήτρης Μακρυνιώτης μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την αγαπημένη του συνταγή για κρέμα σοκολάτας.

Χρόνος Μαγειρέματος

10 Λεπτά

Μερίδες

6

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολο

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες
180 γρ. μέλι
4 βιολογικά μεσαία αυγά
80 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. κλασική κουβερτούρα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με το μέλι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Έπειτα, σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, προσέχοντας να μην έχει καθόλου σβόλους.
Λίγο πριν βράσει το γάλα, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας έντονα με ένα σύρμα.

Αφού αδειάσουμε περίπου το μισό γάλα μέσα στο μπολ με το μείγμα των αυγών, βάζουμε πίσω στην φωτιά το κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα, τοποθετούμε πάνω του ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα
από το μπολ, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα, μέχρι να σφίξει η κρέμα μας.
Έπειτα, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε, την βανίλια, την σοκολάτα και το ξύσμα, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ανά μισό λεπτό περίπου, περιμένοντας να κρυώσει ελαφρώς η κρέμα μας και να μην αχνίζει.

Αν θέλουμε να φάμε την κρέμα σκέτη, την μοιράζουμε σε μπολάκια και την βάζουμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιηθεί η κρέμα ως ένθετο σε γλυκά όπως μιλφέιγ, τάρτες, κ.α, τότε την βάζουμε σε ένα μπολ, την κλείνουμε με μια μεμβράνη που εφάπτεται πάνω της και την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε με το φτερό στο μίξερ σε μεσαία
ταχύτητα ή με ένα σύρμα στο χέρι μέχρι να γίνει μαλακή και βελούδινη κρέμα.

Έπειτα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στα γλυκά μας.

 

Πηγή: dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top