Το Jackfruit είναι ένα γλυκό, νόστιμο, εξωτικό φρούτο, γεμάτο με απίστευτα θρεπτικά συστατικά και οφέλη. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων, φυτοθρεπτικών συστατικών, υδατανθράκων, ηλεκτρολυτών, ινών, λιπών και πρωτεϊνών.

Αυτός ο τεράστιος καρπός είναι μια πλήρης τροφή, που θα σας δώσει ενέργεια, αλλά όχι χοληστερόλη ή κορεσμένα λίπη.

Πρόκειται για έναν καρπό δέντρου που φυτρώνει σε μέρη τροπικά, όπως στην Ινδία και γενικότερα στη νότια Ασία. Είναι μεγάλο (μπορεί να ζυγίζει μέχρι και 45 κιλά), οβάλ σχήματος, πρασινουκαφέ χρώματος με υφή πατάτας.

Πώς να το φάτε

Για να το προετοιμάσετε, χρειάζεται πρώτα να το κόψετε στη μέση και να αφαιρέσετε τα κίτρινα φρούτα και τους σπόρους από τη σάρκα και τον πυρήνα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με ένα μαχαίρι ή τα χέρια σας. Να σημειωθεί ότι το λευκό, ινώδες τμήμα του jackfruit είναι απίστευτα κολλώδες, οπότε είναι χρήσιμο να φοράτε γάντια κατά το χειρισμό του.

Το Jackfruit μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, ανάλογα με την ωριμότητα του. Οι άγριοι καρποί γενικά γεύονται καλύτερα σε αλμυρές συνταγές, ενώ η γλυκύτητα των ώριμων φρούτων είναι ιδανική για επιδόρπια.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα εξωτικό φρούτο, είναι δύσκολο να το βρείτε φρέσκο.

Ωστόσο, υπάρχει στην αγορά σε συσκευασίες, το οποίο είναι μια βολική επιλογή.

Οι χορτοφάγοι και οι βίγκαν το χρησιμοποιούν ως εναλλακτική του κρέατος. Σε συνδυασμό με τορτίγιες, λαχανικά και καρυκεύματα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο μεξικάνικο πιάτο που θα σας  συναρπάσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!