Μετά την εξάπλωση του κορωνοϊου στη χώρα μας ο ΕΟΔΥ εξέδωσε 7 συμβουλές για την προετοιμασία αλλά και τον χειρισμό των τροφών, προκειμένου να πάρουμε όλα τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα:

1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού

2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού

3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού

4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού

5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα

6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του

7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά)

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!