O Δημήτρης Μακρυνιώτης μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την αγαπημένη του συνταγή για κρακελέ μπισκότα σοκολάτας.

Χρόνος Προετοιμασίας
10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
12 Λεπτά
Μερίδες
20
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

Yλικά για τα μπισκότα

140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. κακάο 
50 ml σπορέλαιο
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
2 μεσαία αυγά

Υλικά για την επικάλυψη
1 κ.σ κορν φλάουρ
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σπορέλαιο συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος το κακάο.

Αφού έχει γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Το ζυμαράκι μας θα είναι πάρα πολύ μαλακό.

Τέλος, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στο ζυμάρι μας και βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή στην συντήρηση για 2-3 ώρες.

Αφού παγώσει το μείγμα μας, με τη βοήθεια ενός κουταλιού βγάζουμε την ποσότητα που θέλουμε και κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε, πιέζοντας ελαφρώς στη μέση της κάθε μπαλίτσας αφήνοντας ένα μικρό βαθούλωμα.

Έπειτα, βουτάμε μία-μία τις μπαλίτσες μας μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ που έχουμε ανακατέψει πολύ καλά σε ένα μπολάκι και τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 170-180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 12-14 λεπτά.

 

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!