O Δημήτρης Μακρυνιώτης μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει την αγαπημένη του συνταγή για petits fours.

Χρόνος Προετοιμασίας
10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος
15 Λεπτά
Μερίδες
10-12
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

Υλικά

250 γρ. βούτυρο αγελάδος 

270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

35 γρ. κορν φλάουρ

80 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
 

Για την επικάλυψη

200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, χτυπάμε όλα μας τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές ζυμαράκι. Έπειτα, βάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής που πριν έχουμε τοποθετήσει μια μύτη με δόντια.

Αμέσως μετά, παίρνουμε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και κάνουμε μπισκότα μακρόστενα, περίπου 8 με 10 εκατοστά, προσέχοντας όσο μπορούμε να είναι όλα στο ίδιο μήκος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα μπισκότα μας, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και έπειτα τα κάνουμε ζευγάρια ίδιου μήκους.
Αμέσως μετά, παίρνουμε το ένα από τα δύο μπισκότα και με την βοήθεια μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής βάζουμε μαρμελάδα σχεδόν από την μια άκρη μέχρι την άλλη στο κέντρο του.

Έπειτα κλείνουμε με το ζευγάρι του και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα μας τα μπισκότα.

Αφού κλείσουμε τα μπισκότα μας, λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων την σοκολάτα για την επικάλυψη και την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολάκι.

Αμέσως μετά, παίρνουμε το ένα ζευγάρι μπισκότα και βουτάμε λιγότερο από το μισό τους μήκος στο μπολάκι με την λιωμένη σοκολάτα και αμέσως μετά στο μπολάκι με το ινδοκάρυδο.

Τέλος, ακουμπάμε τα μπισκότα μας σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

 

Πηγή: Dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!