Η Δωροθέα Μερκούρη λατρεύει τη μαγειρική και συχνά –πυκνά, μοιράζεται τις λαχταριστές συνταγές της στο Instagram.Αλμυρά πιάτα όπως πίτσα και ζυμαρικά ή ιταλικά γλυκά είναι μερικά από τα πιάτα που αγαπά να φτιάχνει και να απολαμβάνει.

Αυτή τη φορά η ηθοποιός μοιράστηκε τη συνταγή της για «Spaghetti alle Vongole», δηλαδή μακαρονάδα με μύδια, η οποία όπως λέει είναι η αγαπημένη της.

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο σπαγγέτι

Ένα ποτήρι λευκό ή ροζέ κρασί

Παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Ντοματίνια

Μαϊντανός

Σκόρδο

Μύδια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα μύδια σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 24 ώρες, ώστε να φύγει η άμμος. Ξεπλένουμε με νερό από τη βρύση και τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μερικές σκελίδες σκόρδου. Παράλληλα, βράζουμε το νερό για τα μακαρόνια σε μια άλλη κατσαρόλα.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μύδια. Ξεπλένουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε με λίγο χαρτί και τον βάζουμε ολόκληρο στο τηγάνι.

Ψιλοκόβουμε κι άλλο μαϊντανό και τα ντοματίνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Στην κατσαρόλα, ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και τα βράζουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο τηγάνι και ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασί. Ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη και το σβήνουμε, όταν έχει μαγειρευτεί.

Παίρνουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε στο τηγάνι μαζί με τα μύδια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε!

 

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Brilliant song by MINA “Il cielo in una stanza” @mina_mazzini_official Video created by Gaia @gaiamercurii

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dorotea Mercuri (@doroteamercuri) στις

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!