Lunch o'clock: Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και lime

Lunch o'clock: Φτερούγες κοτόπουλου με μέλι και lime

Αν σας αρέσει το κοτόπουλο τότε η παρακάτω συνταγή θα γίνει μία από τις αγαπημένες σας. Δείτε όλα όσα θα χρειαστείτε για να φτιάξετε φτερούγες κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά:

    -8 φτερούγες κοτόπουλου χωρίς πέτσα
    -3 κουτ. της  σούπας κρασί
   -2 κουτ. της σούπας μέλι
   - 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
   - 1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ, τριμμένο
    -Χυμός από τέσσερα λάιμ
    -Ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάς το κρασί, το μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ. Σε ένα τηγάνι, το οποίο έχεις πρώτα τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά δύο λεπτά πριν, ρίχνεις το παραπάνω μείγμα και ανακατεύεις για τρία με τέσσερα λεπτά. Προσθέτεις το φτερούγες κοτόπουλου, το αφήνεις να βράσει για πέντε λεπτά να πάρει βράση και καλύπτεις με ένα καπάκι. Γυρνάς τις φτερούγες από την άλλη πλευρά, καλύπτεις το τηγάνι ξανά με το καπάκι και μαγειρεύεις για 20 λεπτά. Γυρνάς ξανά τις φτερούγες και μαγειρεύεις για 20 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τρυφερό. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να δέσει με το υπόλοιπο φαγητό για 2 λεπτά.  

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top