Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μας παίρνει το σχήμα του τριαντάφυλλου!

Yλικά για 6 κομμάτια

2 κόκκινα μήλα
1/2 φλ. του τσαγιού νερό
Τον χυμό από ½ λεμόνι
1 φύλλο σφολιάτα

Κανέλλα τριμμένη

Εκτέλεση:

Κόβουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες. Τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με το νερό και τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν και στη συνέχεια τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ώσπου οι φετούλες μήλου να μαλακώσουν ελαφρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, τις σουρώνουμε προσεκτικά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας και κόβουμε σε έξι κομμάτια που να ταιριάζουν στις θήκες που έχουμε. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Για να δημιουργήσουμε το σχήμα τριαντάφυλλου βάζουμε σε σειρά περίπου 10 φετούλες έτσι ώστε η καθεμία να ακουμπά πάνω στην άλλη. Τυλίξτε τις και στο κέντρο βάζουμε 1-2 ακόμη φετούλες τυλιγμένες για να πάρουμε τα εσωτερικά «πέταλα».
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις θήκες και τοποθετούμε τη ζύμη ώστε να πιάνει τα τοιχώματα μέχρι το χείλος τους. Τοποθετούμε σε κάθε μία από ένα «τριαντάφυλλο».
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη και τα μήλα. Τα αφαιρούμε από τις θήκες και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!