Μωσαϊκό με σοκοφρέτες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Μωσαϊκό με σοκοφρέτες από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Χρόνος Προετοιμασίας
10 Λεπτά

Μερίδες
8

Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολο

  • 200 γρ. κλασική κουβερτούρα
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 5 σοκοφρέτες
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ζαχαρούχο ,το βούτυρο, την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα γυαλιστερό γκανάζ .

Έπειτα, κόβουμε τις σοκοφρέτες μας σε μικρά κομμάτια του ενός εκατοστού κι αφού κατεβάσουμε το μπολ από το μπεν μαρί, τις προσθέτουμε μέσα στο γκανάζ.

Ανακατεύουμε καλά με την μαρίζ, ώστε οι σοκοφρέτες να καλυφθούν καλά με το γκανάζ.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 20 εκατοστών, που έχουμε ακουμπήσει σε ένα πιάτο με αντικολλητικό χαρτί.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες ή στην συντήρηση για τουλάχιστον 4.

 

Πηγή:dimitriosmakriniotis.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top