Υλικά για 4 άτομα

4 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα ή rib – eye
2 κουταλιές ολόκληρους κόκκους πιπεριού

1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
50 ml μπράντι
150 ml ζωμός βοδινού
125 ml κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.

Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.

Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία – μία αν δεν χωράνε).
Μαγειρεύετε για 2 – 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.

Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.

Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.

Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.