Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δίνει την συνταγή από την εκπομπή «Κάθε Μέρα Σεφ» για να φτιάξουμε μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο. Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών
από 1 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά
100 ml κόκκινο κρασί
4 κουτ. σούπας ελιές χωρίς κουκούτσι
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
150 γρ. πικάντικη γραβιέρα
ελαιόλαδο
ανθός αλατιού σε νιφάδες
baby πατάτες σπασμένες για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου και τις πιπεριές σε δυνατή ένταση για λίγα λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλατίστε και συνεχίστε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη. Ρίξτε στη κατσαρόλα το κρασί, τις ελιές, τις τριμμένες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση για 40 λεπτά. Μετά προσθέστε τη γραβιέρα κομμένη σε μικρά κομμάτια, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Συνοδέψτε το φαγητό με μικρές πατάτες τις οποίες αφού βράσετε ολόκληρες για 15 λεπτά, πατήστε τες για να σπάσουν, αλατίστε τες, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τες στους 180ο C για 15 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!