H food blogger Χρύσα Γιουλούντα food blogger, έχει την συνταγή για την πιο ελαφριά εκδοχή της κλασικής μπουγάτσας.

Πρόκειται για μια μπουγάτσα με τορτίγια αντί για φύλλο και porridge βρώμης για γέμιση. Αξίζει να την ακολουθήσετε στο Instagram!

ΥΛΙΚΑ

    5 κ.σ. βρώμη
    100 ml γαλα
    1 βανίλια με ζάχαρη (ή μια κ.γ. ζάχαρη καστανή)
    Λίγο ξύσμα λεμονιού
    1 τορτίγια ολικής
    Λίγη ζάχαρη άχνη
    Κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την βρώμη, την βανίλια, το ξύσμα και το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
    Μεταφέρουμε την κρέμα, την οποία έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στην τορτίγια και διπλώνουμε σαν φάκελο.
    Θα πρέπει να καλύψουμε την κρέμα με την τορτίγια σε όλες τις πλευρές.
    Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε ελάχιστο λάδι, προσθέτουμε την «μπουγάτσα» και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
    Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Καλή απόλαυση!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!