Μια ιδιαίτερη συνταγή με αγαπημένα, ιταλικά, ζυμαρικά είναι τα νιόκι. Μαζί με το σπανάκι είναι ένα τέλειο κυρίως πιάτο που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
400 γρ. νιόκι
150 γρ. σπανάκι , ψιλοκομμένο
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και τα νιόκι
- Τα αφήνεις να βράσουν για 4-5 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρείς με την τρυπητή κουτάλα κρατώντας το νερό
- Στην κατσαρόλα με το νερό από τα νιόκι βάζεις το σπανάκι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά
- Το αφαιρείς, το βάζεις στο σουρωτήρι και το στραγγίζεις καλά
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις την κρέμα γάλακτος και προαιρετικά λίγο τριμμένη παρμεζάνα
- Προσθέτεις τα νιόκι και ανακατεύεις καλά για 2-3 λεπτά
- Στη συνέχεια τα μεταφέρεις σε ένα ταψί και τα αφήνεις να ψηθούν στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν
- Σερβίρεις και ρίχνεις τριμμένη παρμεζάνα
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!