Άλλο ένα Σαββατοκύριακο έρχεται και σας έχουμε μία super tasty συνταγή για πρωινό. Δείτε πώς θα φτιάξετε pancakes από παντζάρι.

Υλικά:

    250 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χωρίς γλουτένη
    1/2 κ.γ. αλάτι
    400 γρ. παντζάρια, βρασμένα
    300 γρ. γάλα αμυγδάλου
    1 αβγό, μέτριο
    3 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα παντζάρια (κρατάμε ένα για το σερβίρισμα) με 2 κ.σ. από το γάλα και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του πουρέ παντζαριού. Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά ένα τηγάνι και προσθέτουμε ½ κ.σ. ελαιόλαδο. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκ. και το βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 2 κ.σ. του χυλού μέσα στο τσέρκι και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 2 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το τσέρκι, γυρνάμε με μια σπάτουλα σιλικόνης και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά το pancake. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!