Υλικά για 4 άτομα
6 μέτρια/μεγάλα καρότα ξεφλουδισμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
1 κοφτό κουταλάκι τσίλι σε σκόνη ή πιπέρι καγιέν
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
½ κουταλάκι χαρίσα (πάστα καυτερής πιπεριάς) ή ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
αλάτι
Εκτέλεση
Αφήνετε τη σαλάτα σκεπασμένη για 1 τουλάχιστον ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή μέχρι και 2 μέρες στο ψυγείο (τα καρότα θα γίνουν ακόμη πιο αρωματικά) και πριν τη σερβίρετε, τη βγάζετε για ½ ώρα από το ψυγείο να πάρει τη θερμοκρασία δωματίου.