Η Gwyneth Paltrow μέσω του προσωπικού της site goop μεταδίδει όλα τα μυστικά της και τις συμβουλές ευεξίας και διατροφής που ακολουθεί. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η fluten free diet. Παρακάτω, θα δείτε τη συνταγή της σταρ για να φτιάξετε κι εσείς σαλάτα caprese με avocado και αμύγδαλα.

Υλικά

    1 μικρό ραπανάκι
    2 κουταλιές βαλσαμικό ξύδι
    1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια
    1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    ½ κουταλάκι μουστάρδα Dijon χωρίς ζάχαρη
    ¼ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
    ¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    Φρέσκο vegan τυρί, κομμένο σε φέτες
    1 μικρό αβοκάντο, χωρίς κουκούτσι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
    ¼ φλιτζάνι ωμά, ανάλατα αμύγδαλα, ελαφρώς φρυγανισμένα και χοντροκομμένα
    5 φύλλα φρέσκο βασιλικό, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Τυλίξτε το ραπανάκι σε αλουμινόχαρτο. Ψήστε το μέχρι να μαλακώσει περίπου για μια 1 ώρα. Όταν το ραπανάκι κρυώσει αρκετά, ξεφλουδίστε το και κόψτε το σε περίπου 8 φέτες. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το ξύδι, το λάδι, τη μουστάρδα, ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα πιπέρι. Τοποθετήστε τις φέτες ραπάνακι, το τυρί και τις φέτες αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ η ακόμα και σε δύο πιάτα -καθώς η συγκεκριμένη συνταγή είναι για δύο άτομα- και πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και φύλλα βασιλικού. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι και περιχύστε ομοιόμορφα με τη βινεγκρέτ.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!