Έχετε αρκετές φράουλες στο σπίτι σας και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Σας βρήκαμε μία εύκολη και φυσικά νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε μαρμελάδα φράουλας.

Μία συνταγή της Ντίνας Νικολάου.

Υλικά

    800 γρ. φράουλες
    450 γρ. ζάχαρη
    1 λοβός βανίλιας
    4 καρφάκια γαρίφαλο
    2 μπαχάρια, σπασμένα
    1/2 αστεροειδής γλυκάνισος, σπασμένος σε κομμάτια
    1/2 χυμός λεμονιού

Eκτέλεση

Πλένετε, σκουπίζετε και κόβετε το κοτσανάκι από τις φράουλες. Αν είναι μεγάλες τις κόβετε στη μέση. Τις βάζετε σε ένα μπολ τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους. Μετά τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη βανίλια κομμένη κάθετα στη μέση. Αν θέλετε, μπορείτε και να ξύσετε τα σποράκια από τους λοβούς. Τυλίγετε σε ένα τουλπάνι ή μέσα σε ένα κομμάτι γάζα το γαρίφαλο, τα μπαχάρια και το γλυκάνισο φτιάχνοντας ένα μικρό δεματάκι και το βάζετε στην κατσαρόλα και αυτό. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς το σιρόπι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τη μαρμελάδα να κρυώσει για 30 λεπτά. Κατόπιν την ξαναβάζετε στη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμη. Αφαιρείτε το δεματάκι με τα μπαχάρια. Αμέσως μετά τη μεταφέρετε στα αποστειρωμένα ζεστά βαζάκια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!