Συνταγή για κλασικό κέικ βανίλια

Συνταγή για κλασικό κέικ βανίλια

Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα το κλασσικό κέικ βανίλια που θα φάνε μικροί και μεγάλοι.

   
Υλικά:

    2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
    2 κουτ. της σούπας baking powder
    1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
    1/2 κούπα βούτυρο
    1 αυγό
    1 κούπα γάλα
    δύο κλωνάρια βανίλια
    1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2/3 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
    1/4 της κούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μεσαίο μπολ, αναμειγνύεις 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 2/3 κούπας ζάχαρη. Κόβεις το 1/2 της κούπας βούτυρο και ανακατεύεις προσεκτικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις τις 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τα 3/4 της κούπας ζάχαρη, το baking powder και το αλάτι. Σπας το αυγό, πρόσθετε το γάλα και τα κλωνάρια βανίλιας. Ανακατεύεις πολύ καλά, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου.
Σε μία φόρμα για στρογγυλό κέικ, περιχύνεις το μείγμα από το μεγάλο μπολ και από πάνω το λούζεις με το μείγμα του μικρού μπολ. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό από πάνω και μαλακό μέσα.

Το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και απολαμβάνεις!

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top