Είναι ένα απλό, εύκολο και οικονομικό πιάτο που γίνεται γρήγορα και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Δοκιμάστε την νόστιμη συνταγή του Γιώργου Τσούλη για σουφλέ ζυμαρικών

Σημειώστε θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε:

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ταλιατέλες, βρασμένες

300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

200 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές φέτες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. cheese mix

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

10 κλ. θυμάρι, τα φύλλα ψιλοκομμένα

2 αυγά, μεγάλα

400 ml συμπυκνωμένο γάλα

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δόσεις για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Όταν είναι έτοιμα, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, αδειάζουμε το μπέικον στο τηγάνι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει. Μόλις είναι έτοιμο το μπέικον, το αδειάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια.

Αλατοπιπερώνουμε τα μανιτάρια με το μπέικον, ρίχνουμε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.

Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το συμπυκνωμένο γάλα και χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε ξανά.

Ρίχνουμε στο παραπάνω μπολ το μισό cheese mix και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη συνέχεια, μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τις ταλιατέλες και ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε τα υλικά ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. Πασπαλίζουμε από πάνω με την παρμεζάνα και το υπόλοιπο cheese mix.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.

Αφήνουμε το σουφλέ να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!
 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!