Η Chrissy Teigen, μοντέλο και συγγραφέας του βιβλίου «Cravings» έχει τη τέλεια συνταγή στους θαυμαστές της τη συνταγή για σπαγγέτι με κεφτεδάκια που αποτελεί την τέλεια ιδέα για ένα καλοκαιρινό, ρομαντικό δείπνο.

Μάλιστα φρόντισε να προσθέσει μερικές χρήσιμες συμβουλές, όπως η προσθήκη ζάχαρης στη σάλτσα ντομάτας ώστε να μειωθεί η οξύτητα και το πάγωμα των κεφτέδων πριν μαγειρευτούν, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Υλικά:

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
500 γρ. χοιρινός κιμάς
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα και λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο ψωμί (από 3-4 φέτες ψωμί)
1/4 φλιτζάνι μπαγιάτικο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
2 αυγά και 1 κρόκος αυγού
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

2 κονσέρβες ψιλοκομμένη ντομάτα (ντοματοπολτό)

1/4 φλιτζανιού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές σκόρδο πολτοποιημένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
1 πακέτο μακαρόνια
Φρέσκος βασιλικός για γαρνιτούρα
Τριμμένη παρμεζάνα για γαρνιτούρα

Οδηγίες για τα κεφτεδάκια

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείς τα ψίχουλα με γάλα και τα αφήνεις να το απορροφήσουν. Προσθέτεις τους κιμάδες, το τυρί, το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι, τα αυγά, τον κρόκο και το αλάτι. Ανακατεύεις απαλά, προσέχοντας να μην υπερβάλλεις με το κρέας.
Πλάθεις περίπου 18 κεφτεδάκια και τα τοποθετείς σε μεγάλο ταψί. Πασπαλίζεις ελαφρά με τα ψιλοκομμένα ψίχουλα και από τις δύο πλευρές.
Τα παγώνεις για μία ώρα μέχρι μία ημέρα για να βοηθήσεις τα κεφτεδάκια να διατηρήσουν το σχήμα τους ενώ μαγειρεύονται.
Ζεσταίνεις το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις τα κεφτεδάκια. Τηγανίζεις για περίπου οκτώ λεπτά συνολικά. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία για να μην καούν.
Μεταφέρεις τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα και τα καλύπτεις για να διατηρηθούν ζεστά. Στραγγίζεις το τηγάνι, εξοικονομώντας 1/4 φλιτζανιού λίπος και λάδι.

Οδηγίες για τη σάλτσα

Ζεσταίνεις το υπόλοιπο λίπος και λάδι από τα κεφτεδάκια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύεις μέχρι να είναι μαλακά και ημιδιαφανή, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για ένα λεπτό.
Προσθέτεις τον τοματοπολτό και ανακατεύεις ενώ μαγειρεύεις μέχρι να καραμελώσουν και να απορροφηθεί, για περίπου δύο λεπτά. Ανακατεύεις τις θρυμματισμένες ντομάτες, τη ρίγανη, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το δεντρολίβανο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τις νιφάδες τσίλι και το ξύδι.
Αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 25 έως 30 λεπτά.

Τελικά βήματα

Προσθέτεις τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, σιγοβράζεις και τα αφήνεις έως ότου τα κεφτεδάκια μαγειρευτούν πλήρως και απορροφήσουν τη σάλτσα, περίπου 20-25 λεπτά. Πασπαλίζεις με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σου.
Καθώς τα κεφτεδάκια σιγοβράζουν στη σάλτσα, μαγειρεύεις τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις και τα προσθέτεις στην κατσαρόλα με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα ή σε μεμονωμένες μερίδες στα πιάτα. Γαρνίρεις με τυρί και βασιλικό και απολαμβάνεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!