Υλικά

1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι και 2 φρέσκα κομμένα σε κομματάκια
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή 1 κούπα χυμό ντομάτας
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι -Πιπέρι
¾ κούπα ρύζι καρολίνα για σπανακόρυζο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι

Το κόβουμε σε κομμάτια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια –δυνατή φωτιά

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε με το λάδι για 4 λεπτά

Ρίχνουμε το σπανάκι, τον άνηθο και τα καρότα και ανακατεύουμε

Ρίχνουμε το ρύζι και τη ντομάτα

Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το σπανάκι

Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού

Αλατοπιπερώνουμε

Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά

Το σπανακόρυζο με καρότα είναι έτοιμο!