Αφράτοι κουραμπιέδες που κάνουν τα παιδιά να λατρεύουν τις γιορτές, λευκοί σαν τις χιονισμένες βουνοκορφές. Το κατάλευκο παραδοσιακό γλυκό της Ελλάδας που σηματοδοτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο.

Πάμε να δούμε κάποια μυστικά για απολαυστικούς κουραμπίεδες:

  • Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας. Εκείνο που χαρακτηρίζει πρωτίστως τον κουραμπιέ είναι η βουτυράτη μυρωδιά του. Οπότε πρέπει να επιλέξετε ένα καλό βούτυρο γάλακτος , αφού αυτό είναι που δίνει στον κουραμπιέ την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμά του.
  • Θυμηθείτε ότι όταν θα το χρησιμοποιήσετε, πρέπει να είναι κρύο, σε στερεή μορφή, ώστε οι κουραμπιέδες να γίνουν τραγανοί.
  • Το αφράτεμα του βουτύρου με τη ζάχαρη απαιτεί πολύ δυνατό χτύπημα. Όμως, μόλις προστεθεί το αλεύρι, πρέπει το χτύπημα να γίνεται αργά, σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην καταστραφεί η αφράτη υφή που έχει αποκτήσει το μείγμα.
  • Για το ψήσιμο του κουραμπιέ επιλέγουμε πάντα χαμηλή θερμοκρασία γιατί θέλουμε να είναι μαλακός, να διατηρήσει τη βουτυρένια του γεύση και να είναι λευκός.
  • Όσον αφορά το άχνισμα φροντίζουμε να απλώσουμε τους κουραμπιέδες στη σειρά και να τους αφήσουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν αρχίσουμε να τους πασπαλίζουμε. Έτσι θα αποφύγουμε το ενοχλητικό πάνιασμα της επιφάνειάς τους.
  • Τέλος αν θέλουμε να τους διατηρήσουμε για αρκετό διάστημα χωρίς να πάρουν υγρασία, φροντίζουμε να μην τους αφήνουμε εκτεθειμένους και να τους σκεπάζουμε καλά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!