Σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μία λαχταριστή τάρτα μήλου με κρέμα. Και ο pastry chef, Δημήτρης Μακρυνιώτης έχει την καλύτερη συνταγή.

Συνταγή:

Υλικά για την τάρτα:
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. άχνη ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
1 βανίλια.

Υλικά για την κρέμα:

150 γρ. βούτυρο αγελάδος
150 γρ. άχνη ζαχάρη
150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
3 μεσαία αυγά
1 κ.γ. κανέλα
Πράσινα ή κόκκινα μήλα
Καστάνη ζάχαρη

Εκτέλεση για την τάρτα:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι
να αφρατέψουν καλά και αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους συνεχίζοντας
το ανακάτεμα μέχρι να τους πάρει το μείγμα.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα ζυμαράκι.
Τέλος τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μια μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για μια
ώρα.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι
να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά που πρώτα τα έχουμε χτυπήσει και αμέσως μετά το αλεύρι, την κανέλα και την πούδρα αμυγδάλου συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και γίνουν μια κρέμα.

Στήσιμο τάρτας:

Αφού έχει ξεκουραστεί το ζυμάρι της τάρτας μας, παίρνουμε δυο αντικολλητικά χαρτιά το
τοποθετούμε ανάμεσα και με έναν πλάστη το ανοίγουμε στο μέγεθος μιας ταρτιέρας 22 εκ. περίπου.
Έπειτα απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας την κρέμα frangipane και από πάνω τοποθετούμε
σε όλη την επιφάνειά της λεπτοκομμένες φέτες μήλου με τη φλούδα τους.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!