Τα buddha bowls, ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της Κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας. Περνώντας όμως τα σύνορα της Ασίας εξελίχθηκε και προστέθηκαν κρέατα & ψάρια στην πολύχρωμη παλέτα του μπολ αυτού.

Πλέον έχει γίνει το αγαπημένο πιάτο των απανταχού food blogers και διατροφολόγων καθώς λόγω της ποικιλίας των υλικών του, σε κάθε γεύμα προσφέρει θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό χωρίς περιττές θερμίδες.

Tips για να φτιάξετε ένα επιτυχημένο buddha bowl:

Όλα ξεκινούν με τη βάση του μπολ. Ο υδατάνθρακας ως πηγή ενέργειας θα πρέπει να αποτελεί την βάση του μπολ.

Πιθανές επιλογές:
Κινόα,  Καστανό ρύζι,  Κους-κους, Βρώμη, Πατάτα, Γλυκοπατάτα, Καλαμπόκι

Ενίσχυσε το μπολ σου με πολύχρωμα φρούτα/λαχανικά

Τα λαχανικά μπορεί να είναι ψημένα, βραστά ή ωμά. Προσθέτοντας εποχιακά φρούτα θα δώσει στο μπολ μια ξεχωριστή γεύση αλλά και ελκυστική εμφάνιση!

Συνέχισε με μία πηγή φυτικής πρωτεΐνης

Μερικές εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές θα ήταν τα όσπρια όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια, οι φακές, το τόφου ή ζωικής πρωτεΐνης όπως το άπαχο κρέας, το αυγό και το τυρί.

Ολοκλήρωσε το μπολ με πηγή λίπους

Όταν κάνουμε αναφορά στο λίπος αναφερόμαστε βέβαια στις καλές πηγές λίπους οι οποίες δεν είναι άλλες από τους ανάλατους ξηρούς καρπούς, τους διάφορους σπόρους, το ταχίνι, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο κ.α

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!