Το κέικ που θα φτιάχνεις ξανά και ξανά! 

Υλικά:

3/4 φλ. τσαγιού λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού κρύο νερό
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο χωρίς προσθήκη ζάχαρης σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
3 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. σόδα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτετε το ξύδι, το νερό και τη βανίλια. Ανακατεύετε τη σόδα με το αλεύρι και τα προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το αλάτι και το κακάο. Το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά υδαρές.
Αλείφετε ένα ταψί με λάδι και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι, βάζετε μέσα τη ζύμη και ψήνετε στους 180°C για 45′.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!