Το banana bread έχει αρχίσει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις μας. Μπορούμε να το πάρουμε μαζί μας παντού, στο σχολείο, στο γραφείο, ή να το φάμε για πρωινό.

Αυτή είναι μια παραλλαγή του με αλεύρι ολικής και σιρόπι από blubberies. Καλή απόλαυση.

Υλικά

    2 κούπες μικρές αλεύρι ολικής

     1 κ.γ. μαγειρική σόδα

     ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

     ½ κουταλάκι κανέλα

     ½ φλιτζάνι βούτυρο ή φυτικό έλαιο

     ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

    2 κ.σ. Σιρόπι blubberies ή σφενδάμου

     2 αυγά

    1 ⅓ φλιτζάνι πολτοποιημένες μπανάνες περίπου 4 μικρές

 Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 στον αέρα.  Λαδώνουμε και αλευρώνουμε (εκτός και αν έχουμε φόρμα σιλικόνης) μια φόρμα για κεικ μακρόστενη

Αναμεινγύουμε το αλεύρι, μαγειρική σόδα, αλάτι και κανέλα σε ένα μικρό μπολ.  Χτυπάμε για να ενωθούν.

Με ένα μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη  σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να αφρατέψουν.  

Προσθέτουμε τα αυγά και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.  

Ανακατεύουμε στο τέλος με τις λιωμένες μπανάνες.

Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Δεν ψήνουμε υπερβολικά.

Αφήνουμε να κρυώσει και μετά ξεφορμάρουμε

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!