Θα σε κάνω βασίλισσα…

Θα σε κάνω βασίλισσα…

 

Η Κλεοπάτρα έμεινε στην ιστορία ως η πλέον ελκυστική και μυστηριώδης βασίλισσα της Αιγύπτου. Η ίδια δεν κατάγονταν από την Αίγυπτο, αλλά από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Μακεδονία, όντας απόγονος της δυναστείας των Πτολεμαίων. Ένας από τους προγόνους της ήταν ο Πτολεμαίος Α’, Έλληνας στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μετά τον θάνατο του τελευταίου, ο Πτολεμαίος τέθηκε επικεφαλής των Ελλήνων, γι’ αυτό και αργότερα, η Κλεοπάτρα έγινε βασίλισσα της Αιγύπτου, σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Ο μύθος της παραμένει μέχρι σήμερα ζωντανός, ενώ για τους περισσότερους αποτελεί ένα διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας, γοητείας και ομορφιάς.  Δεν ήταν άλλωστε τυχαίο, ότι στην καλύτερη κινηματογραφική μεταφορά της Κλεοπάτρας, στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο «Cleopatra», παραγωγής 1963, την βασίλισσα της Αιγύπτου υποδύθηκε η μαγευτική Elizabeth Taylor. Η συγκεκριμένη ταινία μάλιστα, θεωρείται η πιο ακριβή κινηματογραφική παραγωγή των τελευταίων 35 χρόνων, αφού κόστισε περισσότερα από 300 εκατ. σημερινά δολάρια. 

Μια βασίλισσα γεμάτη δυναμισμό και γοητεία

Ποια ήταν όμως εκείνα τα χαρακτηριστικά της Κλεοπάτρας, που διατηρούν μέχρι σήμερα το μύθο της τόσο ελκυστικό; Σίγουρα μερικά από αυτά ήταν ο δυναμισμός της, το ταλέντο που είχε να πείθει τους συνομιλητές της, η αποφασιστικότητά της, αλλά πάνω από όλα η γοητεία που εξέπεμπε η παρουσία της. Η ίδια φρόντιζε να διατηρεί και να ενισχύει την γοητεία αυτή, ανακαλύπτοντας μια σειρά από μυστικά ομορφιάς, τα οποία διατηρούσαν, ενίσχυαν και αναδείκνυαν τα όμορφα χαρακτηριστικά τόσο του προσώπου, όσο και του σώματός της. Άλλωστε, σε ένα περιβάλλον τόσο ξηρό, με σκόνη, υγρασία και αφόρητη ζέστη, όπως ήταν εκείνο της αρχαίας Αιγύπτου, η φροντίδα προσώπου και σώματος ήταν απολύτως επιβεβλημένη για κάθε γυναίκα, πόσο μάλλον για την ίδια την βασίλισσα.

Τα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας

Το πιο διαδομένο «μυστικό» ομορφιάς της αρχαίας βασίλισσας της Αιγύπτου ήταν η συνήθειά της να κάνει μπάνιο σε γάλα νεαρής γαϊδούρας, με μέλι και αμυγδαλέλαιο και να βυθίζεται για πολλές ώρες μέσα σε αυτό, ώστε να διατηρεί το δέρμα της λαμπερό, δροσερό και νεανικό. Παράλληλα, κοιμόταν με μια χρυσή μάσκα στο πρόσωπό της, η οποία αποτελούνταν από κερί μέλισσας, αμυγδαλέλαιο και αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Δεν ήταν όμως μόνο αυτά. Η Κλεοπάτρα ήταν εκείνη που αξιοποίησε τα μοναδικά χαρακτηριστικά των φρούτων (όπως του σταφυλιού), των αρωμάτων, του σαπουνιού, των βοτάνων και της σοκολάτας για να διατηρήσει πρόσωπο και σώμα υγιή, δροσερά και λαμπερά.

Η Κλεοπάτρα στη «χώρα της θεραπείας»

Με όλα αυτά, η βασίλισσα Κλεοπάτρα είχε διαμορφώσει γύρω της ένα μοναδικό περιβάλλον που προστάτευε και ενίσχυε τα μυστικά ομορφιάς της. Ένα περιβάλλον που θα μπορούσε να λέγεται «Kurland», λέξη που σημαίνει «η χώρα της θεραπείας». «Kurland» σημαίνει το πέρασμα σε έναν υπέροχο και μοναδικό κόσμο ομορφιάς, αναζωογόνησης και ευεξίας, όμοιο με εκείνον που απολάμβανε η βασίλισσα Κλεοπάτρα στην αρχαία Αίγυπτο.

Και εγένετο «Kurland Spa»

«Kurland Spa» είναι η επωνυμία των spa που δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν μια διαφοροποιημένη πρόταση και θεώρηση των Spa Therapies, ικανή να συνδράμει αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του σύγχρονου τρόπου ζωής. Άλλωστε, στις μοναδικά ατμοσφαιρικές εγκαταστάσεις των Kurland Spa στο Χαλάνδρι, η μαγεία της αρχαίας Ανατολής ζωντανεύει σαν από παραμύθι. Εκεί, ο χρόνος σταματά και μας επιτρέπει να ενισχύσουμε τις άμυνές μας, να αποφορτιστούμε από τη συσσωρευμένη ένταση και κούραση και να επιτύχουμε τη σωματική και ψυχική μας αναζωογόνηση. Τα μυστικά ομορφιάς της βασίλισσας Κλεοπάτρας «ζωντανεύουν» στα Kurland Spa, δημιουργώντας μια μοναδική γέφυρα του χθες με το σήμερα.
Ελάτε σήμερα στα Kurland Spa, ανακαλύψτε και βιώστε τα μοναδικά συναισθήματα που βίωνε η βασίλισσα Κλεοπάτρα όταν περιποιούνταν τον εαυτό της με τα ίδια συστατικά, κάποιες εκατοντάδες χρόνια πριν…

Περισσότερα για τα Kurland Spa και τα μυστικά ομορφιάς της Κλεοπάτρας εδώ:

 

 

 

 

Scroll To Top