O Λουκάς με την Σμαράγδα απογοητεύονται από τα νέα…. Μετά από μια νύχτα πάθους, ο Μάρκος με την Ναυσικά κάνουν μια αναδρομή στον γάμο τους και στους λόγους που χώρισαν. Τα πράγματα αρχίζουν και πάλι να πηγαίνουν καλά για τον Έκτορα και τη Στέλλα και το ζευγάρι δείχνει πιο δεμένο από ποτέ. Ο Σπύρος με την Ιφιγένεια αγοράζουν βέρες και όλα προχωράνε κανονικά προς τον γάμο.

Λίγο αργότερα όμως η Ιφιγένεια έρχεται σε μεγάλη ρήξη με τους γονείς της και τους λέει ότι δεν τους θέλει στην τελετή! Στο τέλος, ο Μιλτιάδης, οργισμένος από την κατάσταση, λέει στην Ιφιγένεια πως κανένας από την οικογένεια δεν θα παραβρεθεί σε αυτόν τον γάμο. Η δίκη ξεκινά και στο εδώλιο του μάρτυρα ανεβαίνουν ο Νικηφόρος, ο Μάρκος, η Ναυσικά και ο Άκης. Η Ρωξάνη, σε μια στιγμή απόγνωσης, λέει στην Εύα ότι θέλει να χωρίσει με τον Μιχαήλ! Οι απαγωγείς ενημερώνουν την Ηλιάνα πώς τα υποτιθέμενα λύτρα δόθηκαν και θα την αφήσουν ελεύθερη…

Οι απαγωγείς αφήνουν ελεύθερη την Ηλιάνα σε μια ερημική περιοχή της Κέρκυρας, αλλά ούτε ο Άκης ούτε ο Δημήτρης, δείχνουν να  γνωρίζουν για την απαγωγή και ούτε έχουν δώσει λύτρα, γεγονός που εμποδίζει την Ηλιάνα να τους πει γι΄ αυτό, φοβούμενη πως θα την ξανακλείσουν στην ψυχιατρική κλινική. Στο μεταξύ, η Αγγελική εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά τον Οδυσσέα και την Έρση, εξυπηρετώντας τα σχέδια της Ηλιάνας. Ο Άκης και η Ναυσικά χάνουν στο δικαστήριο και είναι έξαλλοι με τον Μάρκο που χρησιμοποίησε ψευδομάρτυρες, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα για να το αποδείξουν.

Ο Μιλτιάδης και η Κατερίνα, σκασμένοι που δεν μπόρεσαν να μεταπείσουν την Ιφιγένεια επιστρέφουν στην Αθήνα, ενώ στην Κέρκυρα η Ιφιγένεια συνεχίζει ακάθεκτη τις προετοιμασίες για τον γάμο, τον οποίο μάλιστα επισπεύδει. Ο Σίμος και η Σμαράγδα έρχονται ακόμα πιο κοντά με εξομολογήσεις για τη ζωή τους…. Η Ηλιάνα απελπισμένη από όσα της έχουν συμβεί εξομολογείται στον Αλέκο το γεγονός της απαγωγής της.

Ο Αλέκος πιέζει την Ηλιάνα και τελικά του ομολογεί ότι ξαναέπεσε θύμα απαγωγής. Με τον Μιχαήλ εκτός του κάδρου των υπόπτων, αναρωτιούνται ποιος άλλος έχει λόγο να παίζει αυτό το αρρωστημένο παιχνίδι μαζί της. Παράλληλα η Αγγελική συνεχίζει να παρακολουθεί το ατελιέ του Οδυσσέα κι ενημερώνει την Ηλιάνα για την κάθε τους κίνηση.

Ο Μάρκος κάνει την πρώτη επιχειρηματική επίθεση στον Άκη, αλλά εκείνος δεν σκοπεύει να την αφήσει αναπάντητη. Η Έρση πέφτει τυχαία πάνω στην Ηλιάνα κι η συμπεριφορά της την προβληματίζει. Η Ιφιγένεια συνεχίζει να επιμένει με το θέμα του γάμου κι επισπεύδει τις διαδικασίες. Ο Λουκάς αρχίζει να ζηλεύει τη σχέση του Σίμου και της Σμαράγδας..

Η Ηλιάνα τονίζει στην Αγγελική να είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο κομμάτι της παρακολούθησης του ατελιέ. Παρόλα αυτά η Φωτεινή εντοπίζει πως μια γυναίκα είναι συνεχώς παρκαρισμένη στη γειτονιά και το λέει στον Οδυσσέα. Η Κατερίνα προσπαθεί να πείσει τον Μιλτιάδη να βάλει νερό στο κρασί του και να πάνε στον γάμο της Ιφιγένειας, αλλά εκείνος είναι ανένδοτος.

Ο Άκης περνάει στην αντεπίθεση και κηρύσσει τον πόλεμο στον Μάρκο. Ο Αλέκος δεσμεύεται να βοηθήσει την Ηλιάνα να βρει ποιος είναι αυτός που προσπαθεί να την τρελάνει, ενώ ο Δημήτρης συγκρούεται ανοιχτά με τον Μητροφάνη, θεωρώντας πως δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Η Εύα απορρίπτει την επαγγελματική πρόταση του Μάρκου, γεγονός που φτάνει και στα αυτιά της Ναυσικάς. Ένα πρόσωπο από το παρελθόν του Έκτορα, προκαλεί τη ζήλια της Στέλλας. Η Σμαράγδα εξομολογείται στον Λουκά πως δεν θέλει να κάνει πια το παιδί του..

Ο Λουκάς νιώθει προδομένος από την Σμαράγδα που πήρε πίσω την υπόσχεσή της να του χαρίσει ένα παιδί, απορρίπτει όλες τις εξηγήσεις της και τελικά σηκώνεται και φεύγει από το σπίτι της, λήγοντας τη συγκατοίκησή τους. Η Κατερίνα και ο Φοίβος καταφέρνουν να μεταπείσουν τον Μιλτιάδη και φεύγουν για την Κέρκυρα για να παρευρεθούν στον γάμο της Ιφιγένειας. Μαζί θα πάνε και η Ναυσικά, ο Μάρκος, ο Νικηφόρος, ο Έκτορας με τη Στέλλα, αλλά και η Σμαράγδα.

Ο Μιχαήλ αρνείται να ακολουθήσει, λόγω πένθους. Στο μεταξύ στην Κέρκυρα καταφθάνει και το ζεύγος Πετροσιάν ενθουσιασμένο με τα ελληνικά έθιμα του γάμου, καθώς Ιφιγένεια και Σπύρος ζούνε την τελευταία τους μέρα σαν «ελεύθερο» ζευγάρι μέσα από τις γνωστές κόντρες που έχουν μεταξύ τους, μια μέρα πριν τον γάμο. Στο μεταξύ, ο Δημήτρης προσπαθεί να «ψαρέψει» την Ηλιάνα και να του μιλήσει για την απαγωγή, πράγμα που δεν συμβαίνει και του δημιουργεί υποψίες για το κατά πόσο η απαγωγή συνέβη, ενώ ο Άκης συναντά τον υπουργό και προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια στον Μάρκο για τη λειτουργία της εταιρίας του. Ο Οδυσσέας ακούει με μεγάλη χαρά και έκπληξη από την Έρση πως είναι έγκυος!!!

Ο Οδυσσέας και η Έρση είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα της εγκυμοσύνης και το ζευγάρι φαίνεται πιο δεμένο από ποτέ! Ο Άκης δεν το βάζει κάτω και πείθει τον Υπουργό να κάνει τη ζωή του Μάρκου Καλλέργη πολύ δύσκολη στο νέο του εγχείρημα. Ο Αλέκος συνεχίζει να συμπαραστέκεται στην Ηλιάνα και δείχνει πως τη νοιάζεται πραγματικά.. Ο Σίμος και η Σμαράγδα πιάνουν τα πράγματα από εκεί που τα άφησαν και το πάθος που νοιώθει ο ένας για τον άλλον φουντώνει ακόμα περισσότερο..

Η Έρση και ο Οδυσσέας λένε στη Νόνα για την εγκυμοσύνη και της κάνουν μια ακόμα μεγάλη έκπληξη. Ο Δημήτρης με την Βικτώρια βγαίνουν ραντεβού και δεσμεύονται να περάσουν μαζί χρόνο και στην Κέρκυρα! Η Αγγελική συνεχίζει να παρακολουθεί και να δίνει πλήρη αναφορά στην Ηλιάνα, η οποία μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της Έρσης και γίνεται έξαλλη! Λίγη ώρα πριν τον γάμο, ο Μιλτιάδης παίρνει την Ιφιγένεια τηλέφωνο για να της ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να παραβρεθεί!

Η Ιφιγένεια τρέχει με το νυφικό στους δρόμους της Κέρκυρας, προκειμένου να δει τον Μιλτιάδη και να τον πείσει να την παραδώσει νύφη. Οι αντιστάσεις του Μιλτιάδη κάμπτονται και τελικά η Ιφιγένεια φτάνει στο ξωκλήσι πάνω σε άμαξα! Στο πάρτι του γάμου ο Μάρκος φλερτάρει ανοιχτά με την Φωτεινή, κάνοντας τη Ναυσικά έξαλλη. Η Σμαράγδα προσπαθεί να προσεγγίσει τον Λουκά, αλλά εκείνος είναι απόμακρος. Ο Σπύρος κι η Ιφιγένεια περνάνε την πρώτη νύχτα του γάμου και διάφορα ευτράπελα συμβαίνουν….

Ο Αλέκος στέκεται στο πλευρό της Ηλιάνας, ενώ εκείνη προχωράει μεθοδικά το σχέδιό της και βάζει την Αγγελική να κλέψει τα κλειδιά του ατελιέ του Οδυσσέα. Η ατμόσφαιρα παραμένει τεταμένη ανάμεσα σε Μιχαήλ και Ρωξάνη κι όλα δείχνουν πως η Ρωξάνη έχει φτάσει στα όριά της. Ο Άκης αρχίζει να βάζει τα πρώτα εμπόδια στην επαγγελματική πορεία του Μάρκου. Ο Σίμος παραδέχεται στην Εύα πως είναι ερωτευμένος με άλλη. Ο Οδυσσέας φεύγει για την Αθήνα μαζί με τον Μάρκο κι έτσι η Αγγελική πληροφορεί την Ηλιάνα πως η Έρση θα είναι μόνη στο σπίτι τις επόμενες μέρες.

Η Εύα δεν δείχνει κανενός είδους ζήλια μετά την παραδοχή του Σίμου ότι είναι ερωτευμένος με άλλη κι έτσι τον ωθεί ακόμα περισσότερο στην αγκαλιά της Σμαράγδας. Ψυχρό παραμένει το κλίμα ανάμεσα στη Ρωξάνη και τον Μιχαήλ που αρνείται να παραδεχτεί ότι χρειάζεται βοήθεια για να ξεπεράσει το πένθος του.

Ο Αλέκος δείχνει καθημερινά το ενδιαφέρον του προς την Ηλιάνα, αγνοώντας ότι εκείνη καταστρώνει ένα θανατηφόρο σχέδιο. Η Αγγελική αρπάζει το κινητό της Έρσης και το παραδίδει στην Ηλιάνα, ενώ ο Οδυσσέας ανυποψίαστος στέλνει ερωτικά μηνύματα στην Έρση… Η Έρση φτάνει στην Παλαιοκαστρίτσα, με σκοπό να κάνει μια εξυπηρέτηση στη Νόνα, ενώ την ίδια ώρα η Ηλιάνα μπαίνει στο ατελιέ του Οδυσσέα και βάζει μπρος το σχέδιο της…

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!