Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 26 Μαΐου, είναι 10 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.892, σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα. Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, οκτώ από τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα συνδέονται πιθανώς με άλλο ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 173.

Εκ των θανόντων οι 52 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 76 έτη, ενώ το 94,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 18 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 101 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, το 83,3 έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη και οι 4 είναι γυναίκες.

Από τα κρούσματα, 628 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.644 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έχουν ελεγχθεί 160.991 κλινικά δείγματα στη χώρα μας.

Επικαλούμενος μελέτες, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν είχε πάρει έγκαιρα μέτρα σήμερα, αντί για 173 νεκρούς, θα έφτανε να μετρά 13.685, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα έφταναν στους 7.065.

 

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!