Αιματηρή επίθεση με στόχο τη Charlie Hebdo

Αιματηρή επίθεση με στόχο τη Charlie Hebdo

 

Την ώρα που διεξάγεται η δίκη για την δολοφονική επίθεση κατά της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου 2015 από Τζιχαντιστές ,ένας άγνωστος με ματσέτα επιτέθηκε το πρωί της Παρασκευής κατά υπαλλήλων μπροστά από τα παλιά γραφεία της εφημερίδας.

Τέσσερις τουλάχιστον τραυματίες, οι δύο πολύ σοβαρά, είναι ο πρώτος απολογισμός .

Οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τη συνοικία (το 11ο διαμέρισμα του Παρισίου), ενώ έχει αποκλειστεί ολόκληρη η περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένα άτομο ως ύποπτος.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ βρέθηκε σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση στο υπουργείο Εσωτερικών, αφού ενεργοποιήθηκε η ομάδα διαχείρισης κρίσεων. Ο ίδιος με μία σύντομα δήλωση του στα ΜΜΕ επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για επίθεση με ματσέτα, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων, 2 εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Ο πρωθυπουργός δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τους δράστες ή τον δράστη επιτείνοντας έτσι τη σύγχυση που έχει προκληθεί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και όχι, μέχρι στιγμής, η Αντιτρομοκρατική.

Η νέα αυτή  επίθεση ξύπνησε μνήμες και προκάλεσε άμεσα ανακλαστικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Πριν από 48 ώρες τα γαλλικά ΜΜΕ συνυπέγραφαν ένα κείμενο – έκκληση για την ελευθερία της έκφρασης, την ελευθεροτυπία, την ανεμπόδιστη κυκλοφορία της πληροφορίας. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν αποτέλεσμα της στοχοποίησης για άλλη μία φορά της Charlie Hebdo από τους Τζιχαντιστές και τις φανατικές ισλαμιστικές με αφορμή την δημοσίευση νέων σκίτσων με την  μορφή του Προφήτη Μωάμεθ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top