Η Σοφία Μπεκατώρου ήταν εκείνη που έκανε με την καταγγελία της το ελληνικό #MeΤοo να κλιμακωθεί με τον τρόπο που το παρακολουθούμε να συμβαίνει τους τελευταίους δύο μήνες.

Με αφορμή την πρώτη καραντίνα, το Speak Up Festival – Καραντίνα στη Βία συγκέντρωσε περισσότερους από 20 καλλιτέχνες της hip hip σκηνής με στόχο να ευαισθητοποιήσουν μέσα από τη μουσική τους συμπολίτες μας ενώ παράλληλα εκπρόσωποι 10 οργανισμών και φορέων έδωσαν πρακτικές συμβουλές σε όσους αντιμετωπίζουν καταστάσεις βίας στο σπίτι.

Το συγκρότημα Qimera δημιούργησε με αφορμή το πρώτο διαδικτυακό hip hop festival το τραγούδι με τίτλο «Η σιωπή δεν είναι λύση». «Τα θύματα τα βγάλαμε ψεύτες και μοιχαλίδες / να μιλάς για αυτά που ακούς / να φωνάζεις ό,τι είδες / άντε σπάσε τη σιωπή / να σπάσουν και οι αλυσίδες», αναφέρουν οι στίχοι του κομματιού που ανέβηκε στη συνέχεια στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook.

Λίγο νωρίτερα, οι Qimera (Χίμαιρα) είχαν κυκλοφορήσει στο YouTube ένα τραγούδι για την πανδημία με εξίσου δυνατούς στίχους.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!