Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά διεκομίσθη το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση των θεραπόντων ιατρών πρόκειται για υποτροπή της βασικής της νόσου. Οι γιατροί μιλούν για περιστατικό ατελούς ειλεού. «Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.» , αναφέρουν οι ιατροί.

Η εξέλιξη αυτή μεταβάλλει άρδην το σκηνικό στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, αφού η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής απέσυρε την υποψηφιότητά της για να διατηρήσει την προεδρία. «Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις, πλέον, υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος δηλώνουν «συγκλονισμένοι» και ότι «αυτή την ώρα προέχει η υγεία της προέδρου», τονίζοντας ότι βάζουν σε δεύτερη μοίρα την εσωκομματική μάχη.

Πλέον, τα ηγετικά στελέχη και οι διεκδικητές της ηγεσίας θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα (η εκλογή είναι για τις 5 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα στηθούν κάλπες και μία εβδομάδα αργότερα).

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις προεκλογικές δραστηριότητές του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε από την πρώτη στιγμή, πως «είναι δίπλα στη Φώφη Γεννηματά ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», ενώ μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ενημερώθηκε από στενούς συγγενείς και φίλους της Φώφης Γεννηματά για την κατάσταση της υγείας της.

Ο Χάρης Καστανίδης, επίσης υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σε αναρτήσεις του στο twitter, εξέφρασε την ευχή να βγει νικήτρια και ανακοίνωσε για λόγους «στοιχειώδους δεοντολογίας και συντροφικής αγάπης» την αναβολή των ομιλιών του σε Περιστέρι και Πειραιά τις επόμενες δύο ημέρες.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ευχήθηκε περαστικά στην κυρία Γεννηματά, ενώ μαζί της επικοινώνησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καθώς και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τις ευχές τους έστειλαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυρ. Βελόπουλος.

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής εύχεται περαστικά στην πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει : « Η Πρόεδρος έχει αποδείξει ότι είναι μια πραγματική μαχήτρια της ζωής και θα βγει σύντομα νικήτρια και από αυτή τη μάχη. Είμαστε και θα παραμείνουμε όλες και όλοι στο πλευρό της».

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Φώφη Γεννηματά, στην οποία ευχήθηκε περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα: «Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

«Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τις ευχές του στην Φώφη Γεννηματά για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει: “Επικοινώνησα πριν από λίγο με τη Φώφη Γεννηματά και της μετέφερα τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή δύναμη και ταχεία ανάρρωση. Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει”.
Ευχές για ταχεία ανάρρωση στην Φώφη Γεννηματά έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Στην ανακοίνωση αναφέρει: «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά ταχεία ανάρρωση. Τώρα είναι η ώρα της πραγματικής μάχης και της ευχόμαστε να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν. Προσδοκούμε κάθε καλό για την ίδια και την οικογένειά της».

«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας».

“Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά” αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Βαρουφάκης και προσθέτει: “Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!”.

Πηγή: zougla.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!