Η βασίλισσα Ελισάβετ που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926 έχει 3 φορές μεγαλύτερη απήχηση παγκοσμίως από την Oprah Winfrey, που είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην Αμερική. Συγκεκριμένα, η αρχηγός του βρετανικού έθνους βρέθηκε να είναι το πιο πολυσυζητημένο άτομο στον πλανήτη, με την απήχηση της ως brand να ξεπερνά τους Bill Gates, Beyonce, Kim Kardashian, ακόμα και τους Obama.

Και παρά το σκάνδαλο με τον πρίγκιπα Andrew και τον Jeffrey Epstein και τη ζημιά που προκάλεσε στο brand, η βασίλισσα κατάφερε να κρατήσει τον οίκο των Windsor στην 5η θέση με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες, μπροστά από τις Coca-Cola, Nike, Ferrari και Microsoft.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο ντοκιμαντέρ «Elizabeth at 95: The Invincible Queen», υπολογίζεται πως η “εταιρεία” κοστολογείται ως επιχείρηση στα 100 δισεκατομμύρια, με τη βασίλισσα μόνη της να αγγίζει τα 50 δισεκατομμύρια.

Άλλωστε, η προσωπική της περιουσία υπολογίζεται στα 560 εκατομμύρια, έχοντας στην κατοχή της σημαντικές ιδιοκτησίες και αμύθητες συλλογές κοσμημάτων και έργων τέχνης. Μάλιστα, χάρη στη μοναρχία και την ίδια τη Βασίλισσα, η ετήσια συνεισφορά τους στην οικονομία της Βρετανία αγγίζει τα 2,37 δισεκατομμύρια από τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!