Μία άκρως συγκινητική ανάρτηση έκανε η σεφ Μαρία Λόη πριν λίγες ώρες μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Λόη ανέβασε δύο βίντεο στα οποία πρωταγωνίστρια είναι μία 100χρονη γιαγιά. Η Irene Weisman όπως θα δείτε παρά την ηλικία της και τη δυσκολία που έχει με το περπάτημα βγήκε από το σπίτι της και πήγε να ψηφίσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Η Irene Weisman, η παλαιότερη προστάτιδα του Loi Estiatorio, ήρθε στο εστιατόριο σήμερα και μας ζήτησε να την βοηθήσουμε να περπατήσει στο εκλογικό κέντρο. Καθώς περπατούσε εκεί με τον Άλεξ, μοιράστηκε μερικές από τις ιστορίες της 100χρονης εξαιρετικής ζωής:Έχει δύο βαθμούς από τη Νέα Υόρκη, ο πρώτος πρόεδρος που ψήφισε ήταν FDR και δεν έχασε ποτέ εκλογές από τότε!

Επιστρέφοντας, ήρθε να με ευχαριστήσει και να πάρει μια σούπα. “Ήρθα εδώ από τη Ρωσία όταν ήμουν 1 έτους και είμαι Αμερικανός πολίτης, εδώ είναι η απόδειξη”, είπε με υπερηφάνεια καθώς έδειξε το σήμα της “ψήφισα”.

Για όσους από εμάς είναι αρκετά τυχεροί που μπορούμε να ψηφίσουμε σήμερα και να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, ας το κάνουμε! Ας ασκήσουμε αυτό σωστά, τώρα, σήμερα, όπως έκανε η Irene τον περασμένο αιώνα!» έγραψε η Μαρία Λόη στη λεζάντα της ανάρτησής της.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Irene Weisman, the oldest patron of Loi Estiatorio, came to the restaurant today and asked us to help her walk to the voting station. As she walked there with Alex, she shared some of the stories of 100 year extraordinary life: She has two degrees from NYU, the first president she voted for was FDR and she never missed an election since! On her way back, she came to thank me and pick up some soup. “I came here from Russia when I was 1 year old, and I am an American citizen, here’s the proof” she said with pride as she pointed to her “I voted” badge. . For those of us who are lucky enough to be able to vote today, and stand up for democracy, let’s do it! Let’s exercise this right, now, today, like Irene has been doing for the past century!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Loi (@chefmarialoi) στις

 

Να θυμίσουμε πως από το 2015 η Ναυπάκτια Μαρία Λοή, διατηρεί στη Νέα Υόρκη το εστιατόριο Loi Estiatorio. Και μπορεί το διάστημα της πανδημίας και του κορωνοϊού μπορεί να μη λειτουργούσε όπως πριν, λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν, όμως ο χρόνος αλλά και ο χώρος δεν έμειναν ανεκμετάλλευτα.

Η Μαρία Λόη προετοίμαζε και μοίραζε γεύματα σε γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και στο διοικητικό προσωπικό νοσοκομείων, στις ΗΠΑ. «Ίσως η ευτυχία να είναι αυτό, το να δίνεις», ανέφερε η ίδια σε συνέντευξή της στο Down Town.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!