Με απούσα την 36χρονη κατηγορουμένη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας στις 20 Μαΐου 2020 στην Καλλιθέα, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

 

Την Τετάρτη αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης της κατηγορούμενης και το δικαστήριο στη συνέχεια, πιθανότητα την Παρασκευή θα εκδώσει την απόφαση για αυτή την πολύκροτη υπόθεση. 

Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την κρίσιμη για τη δράστη και το θύμα απόφασή του επί της ενοχής και εν συνεχεία θα αποφασίσει την ποινή που θα επιβάλει στην Έφη.

Αν οι δικαστές υιοθετήσουν την πρόταση του εισαγγελέα έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, τότε η Έφη θα κηρυχθεί ένοχη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, όπως της απαγγέλθηκε εξαρχής. Αν υιοθετηθεί η θέση που διατυπώνει η υπεράσπισή της, τότε η δράστης της επίθεσης θα ακούσει το δικαστήριο να την κρίνει ένοχη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τον κ. Μαστραντωνάκη, πάντως, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Ιωάννα και να αξιολογήσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Έφη «οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!