Στα χέρια του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου βρίσκεται η τύχη του Πέτρου Φιλιππίδη, καθώς αναμένεται η απόφαση για το εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού-σκηνοθέτη ή όχι. Η αντίστροφη μέτρηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες, με τον εισαγγελικό λειτουργό να μελετά εξονυχιστικά  τις καταγγελίες τριών γυναικών οι οποίες αναφέρουν ότι δέχθηκαν βίαιες σεξουαλικές επιθέσεις από τον δημοφιλή κωμικό. Γι’ αυτές τις καταγγελίες ο ηθοποιός είχε απαντήσει μέσω γραπτού υπομνήματος.

Σχετικά με τις καταγγελίες, η πρώτη αφορά την περίπτωση μιας γυναίκας όταν ο ηθοποιός το 2008 την υποχρέωσε σε πράξεις που συνιστούν βιασμό μέσα στο θέατρο Ήβη. Η εν λόγω γυναίκα υποστηρίζει ότι βρέθηκε εκεί για να αναζητήσει εργασία. Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού μέσα στο καμαρίνι του πρωταγωνιστή στο θέατρο Μουσούρη το 2010.

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Κι ενώ η ίδια τον παρακαλούσε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής. Μάλιστα κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι και να της επιτεθεί.

Η γυναίκα τον εκλιπαρούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, με βάση την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του αφού τον χτύπησε με το πόδι της. Η ίδια καταγγέλλει πως έτρεξε προς την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη. Εκείνος την ακολούθησε και της είπε πως θα την καταστρέψει και στη συνέχεια της άνοιξε την πόρτα για να φύγει.

Η τρίτη σχετίζεται με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014. Σύμφωνα με την καταγγελία της ηθοποιού, ο Φιλιππίδης την οδήγησε με το αμάξι του σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει στην καταγγελία η συγκεκριμένη γυναίκα, ο ηθοποιός, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την τέλεση των κακουργημάτων του βιασμού και της απόπειρας βιασμού. Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας αποφασίσει ότι πρέπει να του ασκηθεί ποινική δίωξη γι’ αυτά τα αδικήματα, τότε η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει τον ηθοποιό σε απολογία.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις κατηγορίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η ΕΡΤ σταμάτησε τη συνεργασία της μαζί του καθώς ο ίδιος συμμετείχε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο»:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, η ΕΡΤ διευκρινίζει ότι ουδέποτε ετέθη ζήτημα διακοπής της σειράς, στην οποία μετέχουν δεκάδες ηθοποιοί και τεχνικοί και παρακολουθούν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Ωστόσο, λόγω της αυτονόητης ευαισθησίας που οφείλει να επιδεικνύει η Δημόσια Τηλεόραση, ο ηθοποιός για τον οποίο έχουν υποβληθεί επώνυμες καταγγελίες προς έλεγχο στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών από σήμερα δεν θα μετέχει πλέον στα γυρίσματα της σειράς».

Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα αναμένει το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατατέθηκε μέσω συνηγόρου στον εισαγγελέα, ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε ή αποπειράθηκε να βιάσει τις καταγγέλλουσες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!