Ο Russell Crowe δημοσίευσε στο Twitter μια φωτογραφία από το αγρόκτημά του στη Νέα Νότια Ουαλία, που κάηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία.

Η φωτογραφία δείχνει το κτήμα διάσημου ηθοποιού πώς ήταν πριν και μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

Ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις φωτιές στην Αυστραλία από τον Οκτώβριο, όταν αυτές άρχισαν να πρωτοεκδηλώνονται. Τον περασμένο Νοέμβριο είχε δηλώσει πως παρόλο που έχασε μερικά σπίτια, στάθηκε «αρκετά τυχερός».

Στην φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών ο 55χρονος ηθοποιός, που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αυστραλία, κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα του Καλύτερου Ηθοποιού για την τηλεοπτική σειρά «The Loudest Voice». Ωστόσο δεν παραβρέθηκε στην τελετή αλλά προτίμησε να παραμείνει στο σπίτι του και να βοηθήσει στη μάχη κατά των πυρκαγιών, στέλνοντας ένα μήνυμα αφύπνισης μέσα από τα social media.

Σε βίντεο που είχε κοινοποιήσει τότε, o Russell Crowe έδειχνε το φορτηγάκι του στο οποίο φαίνονταν μια δεξαμενή νερού, κουβέρτες, εφεδρικές μάνικες και άλλος εξοπλισμός πυρόσβεσης, μαζί με τη λαμπερή Χρυσή Σφαίρα του στο κάθισμα.

Το βραβείο είχε παραλάβει εκ μέρους του η Jennifer Aniston, η οποία διάβασε τον συγκινητικό λόγο που είχε γράψει ο ηθοποιός. Σε αυτόν εξηγούσε μεταξύ άλλων πως δεν κατάφερε να πάει στην τελετή απονομής επειδή «προστάτευε την οικογένειά του» από τις καταστροφικές πυρκαγιές. «Μην κάνετε λάθος, η τραγωδία που ξεδιπλώνεται στην Αυστραλία βασίζεται στην κλιματική αλλαγή. Πρέπει να δράσουμε με βάση την επιστήμη, να μετακινήσουμε την παγκόσμια εργατική δύναμη στην ανανεώσιμη ενέργεια και να σεβαστούμε τον πλανήτη μας ως το μοναδικό και απίστευτο μέρος που είναι. Έτσι θα έχουμε όλοι μέλλον», ανέφερε ο Russell Crowe .

 

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός χρησιμοποιεί συχνά τα social media για να κοινοποιεί εικόνες της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές, οι οποίες καίνε εδώ και μήνες, ενώ συγκεντρώνει επίσης χρήματα για τους εθελοντές πυροσβέστες.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!