Με την κατάθεση του εν διαστάσει συζύγου της Ρούλας Πισπιρίγκου και επισήμως πλέον αντιδίκου της, Μάνου Δασκαλάκη, ανοίγει στις 11 το πρωί η διαδικασία των καταθέσεων στην 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλλάπα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

O 30χρονος που μέχρι πρόσφατα σε κοινές δηλώσεις με την κατηγορούμενη μητέρα των παιδιών του δήλωνε την ακλόνητη πεποίθησή του για την αθωότητά της και την αμέριστη στήριξή του προς εκείνη, θα κληθεί να εξηγήσει τι τον οδήγησε στη μεταστροφή που εκφράζεται δημοσίως με σκληρούς χαρακτηρισμούς. «Στυγνή δολοφονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»  και «αδιάσειστα στοιχεία» προτού μάλιστα ο ίδιος και οι δικηγόροι του μελετήσουν τη δικογραφία και ενώ η έρευνα των Αρχών είναι σε εξέλιξη.

Έκπληκτη από τη μεταστροφή του δήλωσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού η 33χρονη. «Λυπάμαι, αισθάνομαι απογοήτευση και τίποτα άλλο. Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου, ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες, έλεγε άλλα».

Οι έμπειροι ερευνητές του Ανθρωποκτονιών έχουν ρίξει μεγάλη βαρύτητα στη σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ των δύο αλλά και της σχέσης τους. Εκτιμούν ότι σε συνδυασμό με τα στοιχεία θα τους οδηγήσει στα κίνητρα της δολοφονίας, το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής αίνιγμα στην υπόθεση της δολοφονίας. Μέχρι στιγμής φέρεται να προσανατολίζονται σε τρία σενάρια. Την ταραχώδη σχέση τους, την ανάγκη της 33χρονης να προσελκύει την προσοχή μέσω της τραγωδίας, ή – ειδικά στη δολοφονία της Τζωρτζίνας – να έφτασε στο έγκλημα φοβούμενη ότι το κοριτσάκι είχε ίσως δει κάτι ύποπτο που είχε σχέση με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών, της 3χρονης Μαλένας και της 7μηνών Ίριδας.  

Τη σχέση του ζευγαριού επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει και η ανακρίτρια κατά την πολύωρη απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, με πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τη γνωριμία τους, τον γάμο τους και τη συμβίωσή τους, σύμφωνα με το eReportaz.

ANAKΡΙΤΡΙΑ: Πως ξεκίνησε η σχέση με το σύζυγό σας (περιγράψτε μας τη γνωριμία σας, το γάμο σας και τη συμβίωσή σας);

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ:. Γνωριστήκαμε το έτος 2013 σε αγώνα ποδοσφαίρου. Παντρευτήκαμε το έτος 2013 και το ίδιο έτος γεννήθηκε και η Τζωρτζίνα. Το έτος 2015 γεννήθηκε η Μαλένα και το έτος 2018 αρρώστησε από λευχαιμία και κατέληξε στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΔΑ.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Μέσα από όλα αυτά τα χτυπήματα που σας έδωσε η μοίρα, πως διαμορφώθηκε η συζυγική σχέση σας και πως επηρέασε την έγγαμη συμβίωσή σας;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Μέχρι τον θάνατο της Μαλένας το έτος 2018, ήμασταν μια χαρά, αλλά μετά τον θάνατό της άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Όταν λέτε σκαμπανεβάσματα τι εννοείτε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Εννοώ τα συνηθισμένα που έχουν όλα τα ζευγάρια, δηλαδή ο Μάνος έφευγε και μετά ερχόταν στο σπίτι. Και ενώ επίσης έχω φύγει από το σπίτι και εγώ επίσης.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Αυτές τις κρίσεις στο γάμο σας πως τις αντιμετωπίζατε;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Όπως όλος ο κόσμος. Υπήρχε ένταση, κλάμα, παρακάλι γιατί υπήρχαν συναισθήματα. Υπήρχαν όμως και τα παιδιά μας και αυτά ήταν πάντα ο συνδετικός μας κρίκος.

ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ: Και οι δύο αντιδρούσατε το ίδιο σε αυτές τις κρίσεις;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ: Όχι το ίδιο. Εγώ ήμουν πιο συναισθηματική, ενώ ο σύζυγός μου θα μπορούσα να πω ότι είχε πιο βαριά συμπεριφορά. Ο χαρακτήρας μου είναι έτσι. Εκφράζομαι περισσότερο όποιο συναίσθημα και να έχω, απλά δεν το εκφράζω δημόσια.

Μεταξύ των προσώπων που θα καταθέσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας θα είναι συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατροί και νοσηλευτές από το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλεύθηκε και κατάληξε η Τζωρτζίνα.

Παράλληλα  θα εξελίσσεται η έρευνα στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, το ένα λάπτοπ και το ένα τάμπλετ της 33χρονης μετά το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου. Στόχος να ανακτηθούν κρίσιμα στοιχεία, όπως οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ώστε να βεβαιωθεί αν έψαχνε πληροφορίες για την ουσία κεταμίνη, θανατηφόρα δόση της οποίας κατηγορείται ότι έδωσε στην Τζωρτζίνα.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!