Το χρυσό μετάλλιο στο μήκος πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας πρωταθλητής με επίδοση 8,41 μέτρα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών και να χαρίσει στη χώρα μας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την μεγάλη επίδοση του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία.

Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας πρωταθλητής θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με την επίδοση που έπιασε στο 6ο και τελευταίο άλμα του ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 5ος στην κατάταξη!

Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, έφτασε στα 8.41 μ., επίδοση που είχε «πιάσει» κι ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το τρίτο άλμα του, όμως ήταν πολύ καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του κι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά μπήκε με το πρώτο του άλμα στα 8,11μ. σε τροχιά μεταλλίων, ωστόσο τον πέρασε ο Κουβανός Μάσο, που έφτασε τα 8,21μ.. Με δύο άκυρα στη συνέχεια έμεινε τρίτος, καθώς τον ξεπέρασε και ο δεύτερος Κουβανός Ετσεβαρία, που πήδηξε επίσης στα 8,41.

Με 8,10 στο τέταρτο και 8,15 στο πέμπτο ο Τεντόγλου βρέθηκε στην πέμπτη θέση, καθώς τον ξεπέρασαν τόσο ο Αμερικανός Χάρισον, όσο και ο Ισπανός Κάσερες. Παράλληλα, ο Σουηδός Μόλντερ πέτυχε μεγάλη επίδοση στην έκτη του προσπάθεια, ωστόσο πάτησε για λίγο την βαλβίδα και έτσι ακυρώθηκε. Την ίδια στιγμή οι δύο Κουβανοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους με αποτέλεσμα ο Μάσο να κάνει μόλις δύο προσπάθειες και ο Ετσεβαρία τέσσερις (σ.σ. πέντε με την τελευταία που δεν ολοκλήρωσε).

Ο Τεντόγλου με την πλάτη στον τοίχο είχε μια τελευταία προσπάθεια. Σε αυτή κατάφερε να… πετάξει στα 8,41 και να πάρει το χρυσό μετάλλιο! Να σημειωθεί ότι 8,41 έκανε και ο Ετσεβαρία, ωστόσο βάσει την κανονισμών ο Έλληνας πήρε το χρυσό μετάλλιο και ο Κουβανός το ασημένιο, καθώς η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήταν στα 8,15 για τον Τεντόγλου και στα 8.09 για τον Ετσεβαρία. 

Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου τόνισε πως τα πρώτα πέντε άλματά του «ήταν χάλια», όμως στο τέλος έκανε αυτό που έπρεπε για να τερματίσει στην πρώτη θέση, συμπληρώνοντας πως ήταν «τυχερός».

«Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ήμουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν… χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω…. Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός.

Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε» τόνισε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε για τη συζήτηση που είχε με τον Γκρεγκ Ράδερφορντ: «Μου είπε πολλά μπράβο, ότι ήταν καταπληκτικό άλμα και χειροκροτούσε για μένα».

Στο τέλος, ο Τεντόγλου δήλωσε… άγνοια για την ώρα της απονομής των μεταλλίων. «Το απόγευμα είναι; Τι ώρα; Δεν νιώθω τίποτα αυτή την στιγμή» είπε χαμογελώντας, μετά τον σπουδαίο αγώνα του.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!