Αν εσείς στο είστε χορτοφάγοι, δεν είναι απαραίτητο να γίνει για χάρη σας και το σκυλί του σπιτιού. Πάντως, αν και φαίνεται λίγο παράξενο, είναι κάτι που σε γενικές γραμμές μπορεί να επιτευχθεί με την κατάλληλη προσπάθεια και γνώση. Οι προσπάθειες σας μάλλον δε θα αποδώσουν, αν το σκύλο σας έχει συνηθίζει να τρώει τροφές με βάση το κρέας.

Είναι πιο εύκολο για ένα κουτάβι που δεν έχει γνωρίσει ακόμα γευστικά τις τροφές;

Πιο εύκολο είναι να συνηθίσει ένα κουτάβι που περνάει από το γάλα της μητέρας του σε πιο στερεή τροφή. Οι φυσικές τροφές δεν είναι τόσο ισορροπημένες σε διάφορα αμινοξέα πρωτεϊνών, απαραίτητα για μια σωστή διατροφή. Εξαίρεση αποτελεί η πρωτεΐνη της σόγιας. Δυστυχώς η πολύ σόγια προκαλεί διάρροια στο σκύλο. Μια διατροφή που στηρίζεται στα χορταρικά είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, αλλά δεν παρέχει αρκετά λιπαρά. Θα χρειαστεί, λοιπόν, να δοθούν αυγά και τυρί για καλυφθεί το έλλειμμα. Επίσης θα πρέπει να μπαίνει στη μερίδα του φαγητού και καλαμποκέλαιο, από το οποίο ο σκύλος θα προσλαμβάνει το απαραίτητο για τον οργανισμό του λινολεϊκό οξύ.

Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά μπορούν να δοθούν με μορφή σκόνης ή χαπιών. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και αρκετά τρόφιμα φυτικής προέλευσης, που είναι αρκετά πλούσια δε βιταμίνες. Τα καρότα, είναι γνωστά ότι έχουν υψηλή ποιότητα βιταμίνης Α.

Γενικά η προσπάθεια σας να στρέψετε το σκύλο σας προς τη χορτοφαγία φαίνεται αρκετά ακριβή και απαιτεί να έχετε αρκετές γνώσεις επ’ αυτού για να προσφέρετε ισορροπημένη διατροφή στο σκύλο.